Home
englishgreek

 
 

ΥΠΕΡΠΡΟΣΦΟΡΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΠΡΑΓΑ-ΒΙΕΝΝΗ

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΠΡΑΓΑ-ΒΙΕΝΝΗ
9 ΗΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΩΣ
ΜΟΝΟ 395 €ΝΙΣ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΡΑΓΑ – ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΥ – ΒΙΕΝΝΗ

AΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ  21/5/11,  11/6/11, 25/6/11

1Η ΗΜΕΡΑ:ΑΘΗΝΑ-ΝΙΣ 

Aναχώρηση   στις 06:00 π.μ. από ΑΘΗΝΑ. Hμίωρη  στάση στην περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ και συνεχίζουμε το ταξίδι μας μέσω  ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΤΕΜΠΩΝ – ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ, γεύμα προαιρετικά, για το συνοριακό σταθμό των ΕΥΖΩΝΩΝ. Έλεγχος διαβατηρίων και  η διαδρομή μας έξω από τα Σκόπια μας οδηγεί  στην περιοχή  της ΝΙΣ,  για δείπνο  και διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ:   ΝΙΣ   – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ. Προσπερνώντας  την πρωτεύουσα της ΣΕΡΒΙΑΣ το ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ  και το ΝΟΒΙΣΑΝΤ φθάνουμε στα σύνορα της ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ και την πόλη του ΣΕΓΚΕΤ. Το απόγευμα το << ΠΑΡΙΣΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ >> η πανέμορφη ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ μας καλωσορίζει και μας προσκαλεί να την γνωρίσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ:ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ξενάγηση)

Πρωινό και  αρχίσουμε την  περιήγηση - ξενάγησή μας από την ΠΕΣΤΗ. Θα επισκεφθούμε την ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ στολισμένη με υπέροχα αγάλματα και τον ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ του ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ. Κατόπιν διασχίζοντας μια από τις πιο αριστοτεχνικές γέφυρες του Δούναβη, την γέφυρα των Αλυσίδων, θα βρεθούμε στη ΒΟΥΔΑ, για να δούμε τον ΠΥΡΓΟ των ΨΑΡΑΔΩΝ, την θαυμαστή εκκλησία του ΜΑΤΙΑ, όπου στέφονταν οι βασιλιάδες και να απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη με τις πολλές και επιβλητικές γέφυρες και το ολόδροσο νησάκι της Μαργαρίτας στη μέση του Δούναβη,   από το λόφο του ΓΚΕΛΛΕΡΤ. Γεύμα και στον ελεύθερο χρόνο που  ακολουθεί, μπορούμε  να επισκεφθούμε τον εμπορικό δρόμο VACHI ή να κάνουμε  μια ΜΙΝΙ κρουαζιέρα με καραβάκι στο ΔΟΥΝΑΒΗ. Το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετικά,  ξεφάντωμα σε παραδοσιακή ταβέρνα με τσιγάνικα βιολιά και  κρασί. Διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ:ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΡΑΓΑ

 Μετά το πρωινό θα αφήσουμε την πρωτεύουσα της ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ και θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή για την πρωτεύουσα της ΤΣΕΧΙΑΣ, την ΠΡΑΓΑ. Άφιξη στη Χρυσή πόλη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο,  χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη,  διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ (ξενάγηση)

Πρωινό  και  η ξενάγηση  μας ξεκινά από το ΚΑΣΤΡΟ ΧΡΑΤΣΑΝΥ και το μοναστήρι ΣΤΡΑΧΩΦ και συνεχίζουμε με το ΛΟΡΕΤΟ, την Αρχιεπισκοπή και τον εντυπωσιακό ναό του ΑΓΙΟΥ ΒΙΤΟΥ. Ακολουθεί η συνοικία των ΑΛΧΗΜΙΣΤΩΝ, του ΡΟΔΟΛΦΟΥ με το ΧΡΥΣΟ ΔΡΟΜΑΚΙ, πριν περάσουμε στην άλλη πλευρά της πόλης, με τη ΜΑΛΑ ΣΤΡΑΝΑ, τον ναό του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ και τη φημισμένη γέφυρα του ΚΑΡΟΛΟΥ. Τελειώνουμε την ξενάγησή μας με την ΕΒΡΑΪΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ και περπατώντας τον ακριβότερο δρόμο της πόλης, την οδό Παρισίων, καταλήγουμε στην παλιά πόλη. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος, γνωριμία με την αγορά της πόλης και τα περίφημα κρύσταλλα ΒΟΗΜΙΑΣ, δείπνο και διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ - ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΥ

Πρωινό  και  επίσκεψη στο γραφικό καταπράσινο θέρετρο  του  ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΥ με τις φημισμένες ιαματικές πηγές στην κοιλάδα του ποταμού Τέμπλα. Τον  14ο  αιώνα  ονομάστηκε  ΒΑΣΙΛΙΚΗ  ΠΟΛΗ  από  τον  αυτοκράτορα  ΚΑΡΟΛΟ  τον  4ο   και  έκτοτε  καθιερώθηκε  σαν  τόπος  συνάντησης  προσωπικοτήτων  των  γραμμάτων  ,  των  τεχνών  και  της  πολιτικής,  όπως  ο  ΤΣΑΡΟΣ  ΠΕΤΡΟΣ,  ο ΓΚΑΙΤΕ ,  ο ΜΠΕΤΟΒΕΝ, ο  ΜΠΑΧ,  ο ΜΑΡΞ κ.α. Χρόνος ελεύθερος  για να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια του χωριού ή να κάνουμε αγορές στα πολυάριθμα μαγαζιά. Επιστροφή  στην ΠΡΑΓΑ, χρόνος ελεύθερος  για  να  ολοκληρώσουμε  τη  γνωριμία  με  την  πόλη  και  την  αγορά  της, δείπνο και διανυκτέρευση.

7Η ΗΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ -  ΒΙΕΝΝΗ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Πρωινό και αναχώρηση για  ΒΙΕΝΝΗ. Πολύ  νωρίς  φθάνουμε  στην  πόλη  του ΣΤΡΑΟΥΣ  και  θα  έχουμε  την  ευκαιρία    να  δούμε  τα κτίρια της Δακτυλίου Λεωφόρου (RING), την κρατική ΟΠΕΡΑ, τα ΜΟΥΣΕΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ και ΙΣΤΟΡΙΑΣ της ΤΕΧΝΗΣ, τους ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟΥΣ και ΛΑΪΚΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ, το ΠΑΛΑΤΙ  ΧΟΦΜΠΟΥΡΓΚ, το ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, το ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ καθώς και το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Ακολουθεί η ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΒΑΡΤΣΕΝΜΠΕΡΓΚ με το ομώνυμο άγαλμα, ο γοτθικού ρυθμού ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ του ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, για να καταλήξουμε στο σπουδαιότερο παλάτι της ΒΙΕΝΝΗΣ, το ΣΕΜΠΡΟΥΝ, εσωτερική επίσκεψη των σαράντα σπουδαιότερων διαμερισμάτων. Αμέσως  μετά  συνεχίζουμε  για  ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ,  άφιξη, τακτοποίηση  στο  ξεν/χείο, δείπνο,  διανυκτέρευση.

8Η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ –   ΝΙΣ   

Mετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε μέσω της γνωστής διαδρομής (ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ- ΣΕΓΚΕΤ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ)  με  ενδιάμεσες  στάσεις, για την   περιοχή της  ΝΙΣ. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

9Η ΗΜΕΡΑ: ΝΙΣ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό αφήνουμε τη ΣΕΡΒΙΑ με προορισμό  τον συνοριακό σταθμό των ΕΥΖΩΝΩΝ. Έλεγχος διαβατηρίων και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για την ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Άφιξη  το βράδυ.

 

ΤΙΜΗ  ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ;  ΣΕ  2ΚΛΙΝΑ  ΔΩΜΑΤΙΑ     395 

                                   ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ  ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ  ΔΩΜΑΤΙΟΥ  170 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Ø       Εκδρομές περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.

Ø       Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* σε ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΡΑΓΑ

     και   3* στη ΣΕΡΒΙΑ.

Ø       Ημιδιατροφή (8  πρωινά  και  8 γεύματα η  δείπνα ).

Ø       Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Ø       Αρχηγό - συνοδό.

Ø       Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.

Ø       Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ  ΕΙΣΟΔΟΥΣ  ΣΕ  ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ  ΧΩΡΟΥΣ  ΚΑΙ  ΜΟΥΣΕΙΑ  ΚΑΙ  ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ  ΔΕΝ  ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ  ΡΗΤΑ  ΠΙΟ  ΠΑΝΩ.

 

© 2006 Skliris Travel | Add to favorites | Γενικοί Όροι Συμμετοχής | Επικοινωνία designed and developed by Profile